לוגו יוזמה

סל שיקום


סל שיקוםאנשים רבים המתמודדים עם נכות על רקע נפשי, מוצאים עצמם, מתמודדים לא מעט עם סטיגמות, שמונעות או מעכבות את השתלבותם המלאה בקהילה, בחלק מהמקרים זו אפילו הסטיגמה האישית שעוצרת אותם. אבל כשמקלפים את הסטיגמות ומסתכלים על האנשים עצמם, פוגשים אנשים שקמים בבוקר ורוצים להגשים חלומות, לשאוף רחוק והם בעלי פוטנציאל להצליח, להשתלב ולתרום לקהילה. 
חלקם זקוקים לעזרה, בתחומים שונים של החיים, בתהליך החלמתם. בכדי  לאפשר את שילובם בקהילה, קבע המחוקק הישראלי את זכאותם לקבל סיוע בתחומים מגוונים. העזרה הזו מתבטאת במכלול היבטים שמתכנסים לכדי מה שנקרא סל שיקום. 

מהו סל שיקום?

סל שיקום הינו מכלול של פתרונות, אשר הותאם על ידי וועדת מומחים, עבור הקשיים איתם נאלצים להתמודד נכי נפש ופגועי נפש במהלך היום-יום. הסל מותאם לכל אחד מהזקוק לו בהתאם לצרכיו, ונוגע במספר היבטים:
1.    שיקום תעסוקתי- שירותי סל שיקום בתחום התעסוקה מגוונים ומציעים מסלולים שונים, כגון: ליווי ותמיכה בהשתלבות בשוק העבודה החופשי ובהקמת מיזם עסקי, ליווי מומחה להשתלבות כעובדים מן המניין במסגרות השיקום הסיעוד והטיפול, תהליכי תכנון ופיתוח קריירה וגם עבודה במסגרות מוגנות, כמו מפעל מוגן ו/או מועדון תעסוקתי.  
2.    מגורים- שירותי הדיור מציעים במסגרת סל השיקום פתרונות מגוונים בתחום המגורים בקהילה בכל רחבי הארץ. 
3.    ליווי וסיוע – באמצעות קבלת שירותי חונכות אשר מסייעים להם הן מבחינה חברתית והן מבחינה תפקודית. שירותי תאום טיפול וכדומה.
4.    השכלה ופנאי – גם כאן סל שיקום מציע מגוון רחב של פתרונות ותמיכות. בתחום ההשכלה ישנן תכניות להשלמת השכלה בסיסית ועד לליווי לימודים אקדמאיים. בתחום הפנאי והחברה יש מועדונים חברתיים, חוגים טיולים ופעילויות ספורט, קורסי תחביב וכדומה. 
5.    סל שיקום  מסייע גם בטיפולי שיניים וגם במימון להצטיידות אישית. 

כיצד ניתן לקבל סל שיקום?

כפי שכבר ודאי ניחשתם, לא כל אדם יכול לקבל סל שיקום. זכאים לקבל סל שיקום: תושבי ישראל
בני 18 ומעלה, שנקבעה להם נכות רפואית על רקע נפשי של 40% או יותר, על ידי הביטוח הלאומי. את הבקשה לקבלת סל שיקום מגישים באמצעות: איש או אשת מקצוע מתחום בריאות הנפש בקופת החולים, או מצוות סוציאלי בבתי חולים פסיכיאטריים. מרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות.
שירותי הרווחה. מטפלים פרטיים (עובדים סוציאליים, מרפאים בעיסוק, פסיכיאטרים, פסיכולוגים, אחים מוסמכים).
אם אין למתמודדים מתאם טיפול או גוף מטפל מסייע, הם או בני משפחתם יוכלו למלא את טופס הבקשה, לצרף את כל המסמכים הנדרשים, כולל מהרופא הפסיכיאטר המטפל, ולהגישם ישירות לוועדת השיקום האזורית. לאחר קבלת הבקשה מתכנסת וועדה, אשר מכריעה האם מגיש הבקשה זכאי לסל השיקום, ובמידה וכן מה הוא יהיה כולל. רק לאחר שמקיימים את הוועדה הזו, יוכל מגיש הבקשה להתחיל לממש את זכויותיו במסגרת הסיוע שהוצע לו. 

ליצירת קשר עם תוכנית יוזמה השאירו פנייתכם כאן