אודות התוכנית
הקול שמשנה
"בהתחלה לא רציתי להשתתף בסקר. כשהבנתי שהוא ללא שמות וכשהסוקר הוא מתמודד כמוני, הסכמתי. אני מרגיש שהקול שלי נשמע" (ח' מקבל שירות בדיור מוגן)
תכנית "סוקרי איכות" מפתחת ומבצעת סקרי שביעות רצון ואיכות חיים בקרב מקבלי שירותי בריאת הנפש במסגרות השיקום בקהילה ברחבי הארץ, ובני משפחותיהם במרכזי המשפחות.
התכנית הינה פרי יוזמתה של המועצה הארצית לשיקום נכי נפש בקהילה, והיא מתבצעת בשיתוף ובמימון מחלקת השיקום באגף בריאות הנפש במשרד הבריאות.
על התכנית
הסוקרים במסגרות השיקום בקהילה הם אנשים מתמודדים בעצמם, בעלי ידע מניסיון אישי (עמיתים מומחים). הסוקרים במרכזי המשפחות הם בני משפחה של אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית. כולם עוברים הכשרה מקצועית בתחום והדרכה.
הנסקרים הם אנשים המקבלים שירותים במסגרות השיקום בקהילה או במרכזי המשפחות המתראיינים באופן אישי (פנים אל פנים) וללא ציון שמם.
הסקר מורכב משאלות הבוחנות את שביעות הרצון ואיכות השירות בהיבטים הקשורים לתהליכי השיקום התעסוקתי, החברתי והאישי. לאחר ניתוח הנתונים, כל מסגרת מקבלת דו״ח משוב המבוסס על הממצאים, ונערך מפגש משוב. הנתונים מועברים למסגרת בלבד, לצד ריכוז הממצאים המרכזיים בכל תחום עבור משרד הבריאות. לפרטים נוספים, לחצו כאן
הסקר עוסק בשירותים הבאים:
1. תעסוקה: מועדונים תעסוקתיים, מפעלים מוגנים, שירותי תעסוקה נתמכת.
2. דיור: הוסטלים, קהילות תומכות ושירותי דיור מוגן.
3. חברה: שירותי חונכות, מועדונים חברתיים, תכנית עמיתים.
4. מרכזי משפחות (חדש).
למה חשוב להשתתף בסקר:
מבחינת מקבלי השירותים:
1. הזדמנות להיות שותפים ולהשפיע על איכות השירותים
2. שיקוף הצרכים והרצונות לנותני השירותים
3. שמירה על הזכויות
"ההשתתפות בסקר מעוררת תחושה טובה ומעניקה בטחון שהגוף שאתה מקבל ממנו שירות, מבקש לדעת מה הוא יכול לעשות טוב יותר ... לאחר הראיונות נערכה פגישת משוב עם הנציגים שלנו. התייחסות הצוות הייתה רצינית, שיתפו את כל הדיירים בתוצאות" (ע', נסקרת המקבלת שירות בדיור מוגן)
הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו והכירו את התכנית מקרוב
מבחינת נותני השירותים:
"המשוב עזר לי לקבל תמונה מקיפה, להבין מה עובד טוב ומה צריך לשפר" (י', מנהלת מסגרת שיקום)
1. שימור היתרונות והחוזקות של מסגרות השיקום
2. טיפול בטעון שיפור וקידום העבודה השיקומית
3. פיתוח מענים חדשים בהתאם לממצאים
מבחינת משרד הבריאות
1. שיפור איכות השירותים
2. פיתוח שירותים חדשים בהתאם לממצאים בכל תחום.
3. ביסוס מדיניות ציבורית בהתאם לצרכים בשטח.
הסקר בכל מסגרת / מרכז משפחות, והמשוב שמתבצע בעקבותיו (בממוצע אחת לשנה) מאפשרים בחינה של הממצאים החדשים מול אלו מהסקר ומהמשוב הקודמים, והשוואתם למסגרות אחרות באותו התחום.
ביצוע הסקרים ע"י מתמודדים בעצמם בעלי ידע מניסיון (עמיתים מומחים), מאפשר דיאלוג כנה עם מקבלי ונותני השירותים במסגרות השיקום / מרכזי המשפחות, ותורם לשינוי הסטיגמה.
הסוקרים משמשים מודל לחיקוי, תקווה ואופטימיות בקרב מקבלי השירותים.