לוגו יוזמה
לפרוץ גבולות ומגבלות,
לשבור שיאים בכל פעם מחדש,
לשילוב מוצלח בקהילה

שאלות ותשובות נפוצות


מה ההבדל בין קורס צרכנים נותני שירות לתוכנית?

קורס צנ"ש שייך לביה"ס לשיקום (בית הספר הארצי להכשרה, הדרכה והטמעת התערבויות שיקומיות מקדמות החלמה בבריאות הנפש). הקורס נקרא כיום קורס לנותני שירות עם ידע מניסיון אישי. מטרתו של הקורס להכין את הסטודנט להיות איש שיקום והוא עוסק בנושאים כגון: חזון ועקרונות ההחלמה, פרקטיקה מכוונת החלמה , חוק שיקום, סיווג הפרעות פסיכיאטריות  ופרמקולוגיה, התפתחות אישית כאיש שיקום עם ידע מניסיון אישי, תוכניות שיקום, תפקיד נותני שירות עם ידע מניסיון בשירותי השיקום ובבית החולים.

תכנית "צרכנים נותני שירות" מופעלת ע"י חברת יוזמה-דרך הלב והיא מספקת לאנשים עם ידע מניסיון המעוניינים להשתלב בעבודת השיקום / טיפול או לאלו שכבר עובדים בתחום ליווי תעסוקתי מומחה הכולל מגוון שירותים בהם יכול האדם להסתייע  ולהתמקצע, לבנות את זהותו המקצועית החדשה כעובד שיקום עם ידע מניסיון אישי ולהשתלב בצורה מוצלחת בעבודה.

האם חייבים לעבור את הקורס לפני שמתחילים לעבוד בשיקום?

אין חובה/דרישה לעבור את הקורס לפני שמתחילים לעבוד כאנשי שיקום. ניתן להצטרף לתכנית ולהתחיל לעבוד כאיש שיקום גם ללא קורס ולהשתלב בקורס בהמשך הדרך במקביל לעבודה.

מי מוגדר כעובד שיקום בעל ידע מניסיון אישי?

המושג הרווח בתחום עד לאחרונה הינו - "צנ"ש" (צרכן נותן שירות). מושג זה מתייחס לאנשים אשר מתמודדים עם הפרעות פסיכיאטריות, מקבלים או קיבלו בעבר שירות פסיכיאטרי, מהמערך הציבורי, הפרטי או מסל שיקום. זוהי הגדרה אישית אשר האדם בוחר האם להגדיר או לזהות עצמו ככזה. המושג "עובד שיקום עם ידע מניסיון אישי" שם דגש על המומחיות, הידע והערך המוסף שמביא עימו העובד. לגבי הזכאות לקבלת השירות מהתכנית – תוכלו לקרוא בהמשך.

אתם המעסיקים?

התוכנית לא מעסיקה את עובדי השיקום עם ידע מניסיון אלא מספקת להם ליווי תעסוקתי מומחה הכולל מגוון שירותים המפורטים ב"שירותי התוכנית למתמודדים" במטרה לסייע ולתמוך בהשתלבות מוצלחת בעבודה, בבניית הזהות המקצועית החדשה ובפיתוח קרירה בתחום השיקום בבריאות הנפש. את הליווי רוכשים לקוחות התכנית באמצעות סל שיקום שלהם.

האם מדובר על עבודה בשכר?

בהחלט! עובדי השיקום בעלי ידע מניסיון אישי מועסקים ע"י מסגרות השיקום ביחסי עובד-מעביד בשכר ובתנאים שווים למקבילים אליהם בתפקיד.

מה השכר שמקבלים?

מדובר על תנאי השכר הרגילים לכלל העובדים בתחום השיקום  (לא מדובר על שכר מינימום מותאם). כמו לכל עובד אחר השכר משתנה ותלוי בתפקיד, בניסיון ובהכשרות הפורמאליות.

כמה זה עולה?

שירותי התוכנית ניתנים למתמודדים זכאי סל שיקום וזכאי משרד הביטחון ללא תשלום. ניתן לרכוש את השירות באופן פרטי (עלויות מדוייקות ניתן לברר במשרדי התכנית)

האם צריך סל שיקום על מנת לעבוד כאיש שיקום עם ידע מניסיון?

יש צורך בסל שיקום על מנת להצטרף לתוכנית "צרכנים נותני שירות" ולקבל את שירותיה בחינם ולא על מנת לעבוד.

מה זה מפעל מוגן?

האישור שניתן ע"י סל שיקום הוא אישור לסעיף שיקום של "מפעל מוגן", אך מדובר על  אישור תקציבי בלבד ולא מדובר על מפעל מוגן בפועל.

כאשר בנו את סל שיקום תכנית "צרכנים נותני שירות" לא הייתה קיימת ולכן אין סעיף נפרד לכך בסל שיקום. במשרד הבריאות הוחלט שהסעיף המתאים ביותר לתקצוב התכנית הוא "מפעל מוגן" וזו הסיבה היחידה שעל מנת להצטרף לתכנית יש צורך לקבל אישור "מפעל מוגן" מסל שיקום ובו מצוין שזה עבור "צרכנים נותני שירות".

האם אפשר לקבל כפל שירותים?

 במידה ואדם נמצא במסגרת תעסוקתית אחרת של סל שיקום והוא מעונין ויכול להשתלב בעבודה כאיש שיקום עם ידע מניסיון אישי, ניתן לקבל אישור מסל שיקום לכפל שירותים (כלומר, 2 שירותים תעסוקתיים שונים של סל שיקום במקביל) לתקופה של חודשיים בלבד. לאחר מכן, על סמך התנסותו על האדם לבחור באחד מהשירותים (התעסוקתיים) שבו הוא מעונין להמשיך.

מה הדרישות/הקריטריונים הנדרשים על מנת לקבל שירות מהתכנית?

אל התכנית מתקבלים מתמודדים אשר יש להם עניין בעבודה במקצועות למתן עזרה (שיקום, טיפול, בבריאות הנפש ועם אוכלוסיות מתמודדות אחרות), אנשים המעוניינים לבדוק את המסלול המקצועי כנותני שרות ומביעים מוטיבציה לעשייה ואף להתקדמות בעבודה בעולם השיקום.

 בכדי לקבל את הליווי של התכנית, הלקוח צריך לקבל אישור מסל שיקום.

על מנת לשמוע בהרחבה על התכנית ולקיים פגישת היכרות אישית ניתן לפנות למשרדי התכנית או ישירות לרכז הפועל באזור מגוריך (ראה/י פירוט ב"צוות מקצועי" – קישור) – אין צורך באישור מקדים.

באילו תפקידים משתלבים אנשים עם ידע מניסיון אישי?

אנשים עם ידע מניסיון משתלבים כעובדי שיקום וטיפול מן המניין, בכל מגוון התפקידים במערך שירותי הבריאות והרווחה: חונכים, מדריכי שיקום, רכזי תעסוקה, מתאמי טיפול, מנחי קבוצות ועוד.

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו והכירו את התכנית מקרוב